top of page
Vocaal Ensemble Sereen - maart 2024.jpg

foto: Jeanine Meek

Wie wij zijn

Vocaal ensemble Sereen bestaat al meer dan 30 jaar en is oorspronkelijk als koor voor de avondwaken in de kerk ontstaan. Eerste dirigent en medeoprichter Wim Renders formuleerde het zo: "je moet het moment van afscheid voelen, als je bij ons wil meezingen." En daarmee heeft hij de spijker op zijn kop geslagen. Het ensemble brengt door zijn muziekkeuze en de hoge kwaliteit van stemmen de diepte van het moment over: het moment van afscheid en rouw – maar ook de sfeer van troost en rust. 

Momenteel bestaat het koor uit 14 leden (SATB) en richt het zich voornamelijk op de muzikale verzorging van herdenkingsdiensten. Daarnaast is het koor regelmatig dienstbaar aan liturgische vieringen en worden van tijd tot tijd concerten gegeven. Het koor repeteert iedere twee weken in de kerk van Nederwetten.

 
Onze dirigent

Sinds 2014 staat het koor onder leiding van Heike Gonlag (München, 1966). Zij genoot haar opleiding tot koordirigent via de Stichting Maestro in Eindhoven en Tilburg. Daarnaast volgde ze de meerjarige Modulaire Dirigenten Opleiding in Utrecht wat ze afsloot met het diploma koordirigent. Momenteel is ze naast ons koor als dirigent verbonden aan kerkkoor Resucito in Oisterwijk en aan een projectkoor voor bijzondere vieringen. In het verleden heeft Heike meerdere jaren ervaring opgedaan met kinderkoren. Naast haar activiteiten als dirigent is Heike ook een ervaren pianiste en organiste.

 
Ons repertoire

Het meerstemmige repertoire bestaat uit zowel religieuze als seculiere werken van Renaissance tot de Moderne Tijd. Klik HIER voor een overzicht.
Schermafbeelding 2024-03-26 170232.jpg

foto: vocaal ensemble Sereen

Bestuur
Voorzitter:
Secretaris:
Penningmeester:
Bestuurslid:
Jacqueline de Greef
Hans van Saaze
Hans van Saaze
Lambert Mersel
Klik HIER om contact met ons op te nemen.
bottom of page